clock
tour
admin

A mórahalmi értéktár is bemutatkozik a makói hagymafesztiválon

2016.09.08. 13:20

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája szeptember 10-én szombaton, 10 órai kezdettel rendezi meg a Csongrád Megyei Értékek Napját Makón, a Korona Konferencia Központban, a Hagymafesztiválhoz kapcsolódva, amelyen Mórahalom is bemutatkozik.

A konferencián a Csongrád Megyei Értéktár mellett 7 település: Makó, Hódmezővásárhely, Ásotthalom, Apátfalva, Mindszent, Mórahalom és Deszk mutatja be szakmai előadások formájában értéktárát, de lesz neccháló készítés, halászháló kötés, apátfalvi fehérhímzés, vesszőfonás, fafaragás, szerb aranyhímzés, citerakészítés is, valamint, a mesterségbemutatókon kívül, gasztronómiai értékeikből is ízelítőt adnak a települések.

Mórahalom a helyi értékek gyűjtését és nyilvántartásba vételét folyamatosan végzi, a Települési Értéktár Bizottság várja a lakosság javaslatait is a helyi alkotótevékenységhez, termelési kultúrához, tudáshoz, hagyományokhoz, tájhoz és élővilághoz kapcsolódó értékek körében. A Települési Értéktárban szerepel többek között a Homokháti savanyúság és a Mórahalmi kézzel készített száraztészta is. Ezen túl a Homokháti Sokadalom, a Rózsa rétes – Mórahalom és Dél-Alföldi Rétesfesztivál, a Nagyszéksósi Bivalyrezervátum és Bivalyfesztivál, a Homokháti méz és a Mórahalmi kecskesajt

 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szekszárdon szerezte meg első idegenbeli pontját a Mórahalom

(2016.09.19. 08:53)

Hátrányból felállva játszott döntetlent Szekszárdon a Mórahalom, amely először szerzett pontot idegenben a szezon során.
Bővebben... ››

Fedezze fel Mórahalom környékét quaddal!

(2016.09.16. 16:20)

A Homokháti Quad Safari egész évben, mind a négy évszakban várja a quadozni vágyókat.
Bővebben... ››

Alkotói pályázat fiataloknak

(2016.09.16. 10:32)

Papírra vetve címmel kötetlen témájú pályázatot hirdet szépirodalmi és képzőművészeti alkotások antológiai kiadására a Rotary Club Mórahalom Egyesület.
Bővebben... ››

További hírek ››