clock
tour
admin

Az Ipari Park

Mórahalom város és a Homokháti Kistérség gazdasági és földrajzi adottságait figyelembe véve határozta el a városi önkormányzat a Park létesítését.


Homokhát Térségi Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Park

Az államilag elismert ”IPARI PARK” címet 1997-ben nyertük el. Az eddigiekből kitűnik, hogy mind a feldolgozó és könnyűipari, mind az egyéb ipari tevékenységekre, valamint az innovatív, újszerű iparágak számára ideális az Ipari Park befektetői környezete.

Az Ipari Park létrejötte, a betelepült vállalkozások profilja szorosan illeszkedik a Homokháti Kistérség fejlődés prioritásaihoz:
• mezőgazdasági alapanyag-termelés integrációja, agrárfejlesztés
• biotechnológia alkalmazása
• összehangolt informatikai fejlesztés
• idegenforgalom, welness, gyógy- és termálturizmus, falusi turizmus fejlesztése
• közös infrastrukturális beruházások
• feldolgozóipar vonzása
• megújuló energiaforrások kiaknázása

Az Ipari Park elhelyezkedése

A Park Mórahalom város belterületén, annak déli részén fekszik, a rendezési terv szerint kijelölt iparterületen, a röszkei határátkelőhöz vezető 5512. sz. út mentén.

 
A Park jelenlegi területhasznosítása:

 
  Nagysága (ha)
Összterület 88,30
Hasznosítható terület 76,87
Betelepített terület 52,41
Hasznosítható szabad terület 24,46

A 88,3 ha-os ipari parkban jelenleg 24,46 ha zöldmezős terület áll a betelepülni szándékozó vállalkozások rendelkezésére, illetve további terjeszkedésre mintegy 15 ha ipari fejlesztési terület került kijelölésre. A Park területére részletes rendezési terv készült, amely tartalmazza a közművek és utak elhelyezkedését, valamint egyes kialakított parcellákat. A parcellák nagysága 1.200 m2 minimálisan megengedett nagyságtól a 10 ha-os jelenlegi legnagyobb méretű területig terjed – több egymás melletti parcella is megvásárolható.Infrastruktúra

A barnamezősként megindult, és lépcsőzetes zöldmezős fejlesztések eredményeként a Park megfelelő infrastruktúrával ellátott, iparűzésre alkalmas helyet biztosít, optimális üzemelhelyezési és fejlesztési lehetőségekkel.

Áramellátás: a nemrégiben megépült új alállomásról szinte korlátlan elektromos kapacitás biztosítható
Gázellátás: 450 m3/h áteresztőképességű vezeték
Vízellátás: 700 m3/nap áteresztőképességű vezeték
Szennyvízcsatorna: 560 m3/nap áteresztőképességű vezeték (összeköttetés a kommunális szennyvíztisztítóval, de ipari szennyvíz esetén előtisztítást igényel
Telefonellátás: az Ipari Parkba jelenleg 50 fővonalat tervezünk, de ezen a téren kínálati piac van, tehát a regionális telefonszolgáltató napok alatt képes kielégíteni a felmerülő további igényeket. Igény esetén ISDN kapcsolódási lehetőség van.
Épületek: kivitelezőkkel kötött megállapodás alapján igény esetén 3 hónap alatt felépíthető egy üzemcsarnok. Egy már létező 500 m2-es központi épület inkubátor funkciókat biztosít (információs központ, képzés, üzleti rendezvények, irodai infrastruktúra). Ugyanez az épület az Ipari Park adminisztratív központja, ahol a Parkban nyújtott szolgáltatások egy része is helyet kap, illetve a vállalkozások irodát bérelhetnek.
Utak: az Ipari Park mellett aszfaltozott közutak vezetnek, és minden parcella megközelíthető a teherforgalomra tervezett 5 és 7 méter szélességű utakon.
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››