clock
tour
admin

Homokháti ínyencségek hétvégéje a Mini Hungary Parkban

2016.09.15. 13:48

Megint attrakció lesz a Mini Hungary Parkban. Ezen a hétvégén a homokháti és az alföldi borok mellett megint kulináris különlegességekkel várják a látogatókat a mórahalmi makett múzeumban.

A történelmi makett park kulináris hétvégét rendez alföldi és főleg homokháti ínyencségekből.

Az ásotthalmi és soltvadkerti borkóstolók mellé most ingyenesen lehet ízlelni alsó-tanyavidéki kecskesajtot és hozzá mórahalmi savanyúságot. Az ételek bemutatkozása különleges alkalom lesz. Mindkét anyagot helyi illetőségű családi vállalkozás gyártja, múltat idéző házias ízek fogják elvarázsolni a vendégeket. A kecskesajt a mórahalmi Bandi Tanya jóvoltából kerül a porondra, akik 6 féle ízesítéssel kínálják az egyedi sajtokat. Régen a szegények tehenének tartották a kecskét, ma inkább kuriózum. A húsa, a teje és a sajtja is. A teje zsírosabb a tehéntejnél, mégis könnyebben emészthető, mert a tejzsír igen apró golyócskákból áll. Laktóz tartalma (tejcukor) pedig némileg alacsonyabb a tehéntejénél. A savanyúság pedig hordóból lesz kimérve, Nagy Imre termelő jóvoltából. A kóstoló tányérra savanyított káposzta, paprika, uborka, paradicsom és vöröshagyma kerül. A település és környezetének mezőgazdasági hagyományai, az Homokháton termesztett zöldségek magas beltartalmi értéke és változatossága megkívánja azok tartósításának lehetőségét is. Az alkalmazott tartósítási eljárás a magyar vidéki kultúra hagyományos eljárása, az erjesztés valamint a hidegen savanyítás. A magyar gasztronómiában jelentős szerepet elfoglaló savanyúságok egyedülállóak. Ízük és elkészítési technológiájuk a magyar konyha jellegzetessége és specialitása, így méltán kívánhatják meg a nemzeti értékek között történő nyilvántartásukat. Itt lesz a lehetőség, hogy erről magunk is meggyőződhessünk.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››