clock
tour
admin
Önkormányzat

Illegális hulladéklerakó felszámolása


Mórahalom város Önkormányzata a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által az illegális hulladéklerakók felszámolásának feladatai támogatására közzétett 2010. évi pályázati felhívására benyújtott, a „Mórahalom, 0241/16 hrsz-ú önkormányzati területen található illegális hulladéklerakó felszámolása” tárgyú pályázatának megvalósítására 2.969.760,- forintot nyert vissza nem térítendő támogatás formájában, melyhez Mórahalom Város Önkormányzata 778.440,- Ft önerőt biztosít.

A pályázattal megvalósítani kívánt cél a terület hulladéktól történő megtisztítása és részbeni rekultivációja a talaj egyenetlenségeinek megszüntetésével. Az érintett terület a 0241/16-os helyrajzi számot viseli, amely a nagyszéksósi kerékpár út mellett található. Ezen a területen jelentős mennyiségű hulladék szaporodott fel, melynek egy része bontási törmelék. A későbbi újrafelhasználhatósági szempontok figyelembe vételével a bontási törmelékből erre alkalmas speciális kőtörő gépekkel a későbben útalapba beépíthető törmeléket állíttatunk elő. Az így létrejövő törmelék alsóbb rendű, illetve belterületi, kevésbé terhelt utak építésénél útalapként felhasználható.

A felszámolás során összegyűjtésre kerülő egyéb kommunális hulladékot a megfelelő engedélyekkel rendelkező szolgáltató szállítja el. Ezután tereprendezés történik, majd az 50 db ültetendő őshonos fa telepítése előtt a terület talaj-előkészítésen és tápanyag-pótláson megy keresztül.

Tekintettel arra, hogy a központi támogatás segítségével elvégzett munka eredményét szeretnénk hosszú ideig fenntartani, szigorúan, a törvény erejével kívánjuk elejét venni a további illegális hulladék-elhelyezésnek. (Emlékeztetőül: 218/1999. Korm. r. 7.§. (2): „Aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, illetőleg nem a kijelölt lerakóhelyen rak le, vagy helyez el; százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.”)
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››