clock
tour
admin
Önkormányzat

Integrált Közösségi Szolgáltató Tér kialakítása és működtetése


Az „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér kialakítása és működtetése” című Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott pályázat keretén belül Mórahalom VI. ker. 120. (0226/9 hrsz)-on található Klebelsberg - féle mórahalmi Kerek iskola felújítására kerül sor. Mórahalom Város Önkormányzatának célja, hogy az építészeti örökséggel rendelkező épületeket visszavásárolja és felújítás után különböző funkciókkal lássa el.

A Kerek iskola több mint 10 éve használaton kívül volt, statikailag stabil, erősen leromlott állapotú épület. A támogatásból az épület közösségi térré való átalakítását tervezték. A Közösségi tér a kötelező feladatokon túl a tanyán élők életkörülményeinek, életminőségének javítását; az alapvető infrastruktúrához való hozzáférését, a tanyai népesség társadalmi, szociális és munkaerő-piaci helyzetének javítását, tanyai környezet értékének védelmét; alternatív jövedelemszerzési lehetőségek teremtését célzó programokat kíván szervezni.

A pályázat keretein belül sor került az épület teljes felújítására (szigetelés, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés), akadálymentesítésére, bővítésére, kisléptékű infrastruktúra fejlesztésére és eszközök beszerzésére egyaránt.

A 240 m2 hasznos alapterületű épület alkalmas lett a rugalmas gyermekfelügyeleten túl felnőtt képzések, előadások, fejlesztő programok lebonyolítására, kis csoportok (max. 40 fő) befogadására.

A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárás lezárása után a nyertes vállalkozó, a Bauszer Kft. kezdte meg 2011. márciusában.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által támogatott pályázat összköltsége 66,5 millió Forint. Támogatás összege közel 53 millió Forint.
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››