clock
tour
admin

Kiesett a Mórahalom a magyar kupából

2016.09.14. 20:48

Nem tudta megszorítani NB I-es riválisát a Mórahalom, a Budapest Honvéd hat góllal nyerte a homokhátiak elleni kupameccset.

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 6. forduló:

Mórahalom VSE – Budapest Honvéd FC 1-7 (0-2)
Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 500 néző. Vezette: Takács Tamás •(Csatári Tibor, Viczián Mátyás).
Mórahalom: Révész – Bokányi, Lászik, Deák (Szücs – a szünetben), Fodor, Mészáros (Zámbó 59′), Juhász, Magyar, Szalma (Pócs D. 70′), Busa, Varga. Edzők: Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.
Honvéd: Gróf – Lovric (Palmes 69′), Bobál, Botka, Hajdú, Hidi, Nagy (Göblyös 62′), Vasiljevic, Holender, Prosser, Balázs (Zsótér 57′). Vezetőedző: Marco Rossi.
Gólszerzők: Busa (72′), ill. Prosser (36′, 66′, 83′), Holender (41′, 84′), Balázs (46′), Vasiljevic (60′).
Sárga lap: Magyar (16′), ill. Göblyös (86′).

Magyar György: “Mindenki becsületesen küzdött, úgy hagytuk el a pályát, hogy nem lehet panasza senkinek ránk. Büszke vagyok a társaságra, derekasan helyt álltunk egy NB I-es csapat ellen is. A Szekszárdnak is volt mérkőzése ma. Hétvégén megpróbáljuk begyűjteni idegenben a három pontot ellenük.”A vendégek a mérkőzés elejétől kezdve magukhoz ragadták a játék irányítását, ugyanakkor a saját tizenhatosához beszoruló homokháti alakulat sokáig tudta védeni állásait az olykor nyomasztó presszinggel szemben. Sőt, az első negyedóra végén Szalma Gergely villantotta meg gyorsaságát a jobb oldalon, a hosszúra átszálló beadását azonban Botka Endre az utolsó pillanatban szögletre tudta még menteni Magyar György elől. A 27. percben viszont nagy szerencséje volt a mórahalmiaknak, amikor Filip Holender ziccerben a bal kapufa tövét találta telibe. A 36. minutumban már a harmadik veszélyes helyről járó szabadrúgást ítélte meg a játékvezető a fővárosiak számára, ebből pedig meg is született az első gól: Prosser Dániel tekert a sorfal felett védhetetlenül a rövid alsóba 25-26 méterről. (0-1) A hazai publikum ráadásul még szinte fel sem ocsúdott a sokkból, máris újra a hálóban táncolt a labda, amint Holender pofozta közelről a hálóba Prosser blokkban lelassuló lövését a félidő hajrájában. (0-2)

Bár a játék képe alapján már ezzel is eldőltnek tűnt a párharc, szünet után egy perc sem kellett a Honvédnak, hogy Balázs Zsolt révén már háromra növelje a differenciát. (0-3) Egy óra elteltével pedig már négy volt közte: a csereként beállt Zsótér Donát vezette el keresztbe a labdát az alapvonalig a tizenhatoson át, majd az ötösre passzolt vissza, ahol az üresen lévő Dusan Vasiljevic könnyedén továbbíthatott a kapuba a kiszolgáltatott Révész Máté mellett. (0-4) A 66. percben újfent Prosser balosa villant, ezúttal 16 méterről lőtt a jobb alsóba Vasiljevic átadásából. (0-5) A Mórahalom ekkor már feladta korábbi sündisznóállását, a cél egyértelműen a becsületgól megszerzése volt, ami össze is jött a 72. minutumban. Bokányi Richárd felívelését némi versenyfutás után Pócs Dániel tartotta meg a tizenhatos oldalvonalánál védőjével szemben, megvárta, amíg felzárkóznak a többiek, majd az érkező Busa Bence elé passzolt a tizenhatos előterébe. A társ lendületből betört három honvédos között a büntetőterületen belülre, hogy aztán az ötös sarkától okosan gurítson a hosszú alsóba. (1-5) A hajrában a vendégek még két alkalommal tudtak eredményesek lenni, így a vége 1-7 lett.

Ezzel a homokháti gárda búcsúzni kényszerült a Magyar Kupa további küzdelmeitől. Magyar Györgyék szombaton már a bajnokságban, a Szekszárd vendégeként javíthatnak.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››