clock
tour
admin

Második győzelmét ünnepelhette a Mórahalom a Gyula ellen

2016.09.12. 07:27

 Hazai környezetben 3-1-re verte a Gyulát, ezáltal másodszor gyűjtötte be idén a három pontot az újonc Mórahalom az NB III-ban.

 A mérkőzés első félidejében inkább a hazaiak akarata érvényesült a pályán, ami eredménnyel is párosult. A 27. percben Magyar György csúsztatott meg egy rövidre beívelt szögletet, az ötös túloldalán pedig a labdát átvevő Dalibor Crkvenjakov ballal lőtt a hálóba a bevetődő lábak erdején át. (1-0). Nem sokkal később megduplázta előnyét a mórahalmi gárda: a 36. percben Várda Ákos ügyesen mozgott befelé, megnyitva ezáltal a területet a balon Fodor Ádám előtt, aki egy jó ütemű indítással berobogott a védelem mögé, majd Harman József kapus mellett-felett bombázott a kapuba. (2-0) Fordulás után igyekezett ritmust váltani a hátrányban lévő Békés megyei alakulat, mi több, egy balról érkező beadást a szünetben beállt Okos István be is fejelt Halász Krisztián mellett hat méterről a 79. minutumban. (2-1) A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Termál az egyenlítésért, helyzetek mégis a jól kontrázó Mórahalom előtt adódtak. Juhász Jónás ugyan egy alkalommal még csak a kapufát találta el 11 méterről, a hosszabbításban azonban a Busa Bencével összejátszó Crkvenjakov megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját a találkozón. (3-1)

A Magyar György, Sasa Vojnic-Zelic edzőpáros által dirigált együttes ezzel már hat pontot számlál hat fordulót követően az NB III Közép csoportban. A homokhátiak legközelebb jövő szombaton Szekszárdra utaznak majd a bajnokságban, előtte viszont szerdán 15.30-tól az NB I-es Budapest Honvéd vizitál a Móradomb körúti stadionban a Magyar Kupa keretei között.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 6. forduló:


Mórahalom VSE – Várfürdő-Gyulai Termál FC 3-1 (2-0)
Mórahalom, Móradomb körúti stadion. Vezette: Jakab Árpád (Kovács Gábor, Csóra Szabolcs).
Mórahalom: Halász – Deák, Szücs, Magyar (Juhász 71′), Fodor, Mészáros, Zámbó, Pócs D. (Pócs T. – a szünetben), Szalma, Várda (Busa 59′), Crkvenjakov. Edzők: Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.
Gyula: Harman – Kerekes (Bogdán 39′), Szabó, Ferenczi, Zámbori, Sipos, Kormos (Burai 67′), Nagy (Okos – a szünetben), Polonio-Guerreiro, Balogh, Styecz. Vezetőedző: Őze Tibor András.
Gólszerzők: Crkvenjakov (27′, 90+3′), Fodor (36′), ill. Okos (79′).
Sárga lap: Zámbó (76′), ill. Polonio-Guerreiro (11′), Kormos (66′), Szabó (70′), Zámbori (90′).

Magyar György: “Igyekeztünk azt játszani, mint a Komló ellen, már az ellenfél térfelén próbáltuk megzavarni a labdakihozatalokat. A Gyula így hosszú labdákkal és távoli átlövésekkel próbálkozott, de a védelmünk ezeket jól állta. A játékot egyébként mi uraltuk az első félidőben, megvoltak a helyzeteink is. Szünet után jobban ránk jött az ellenfél, de felívelgetésen túl akkor sem mutattak mást. Összességében azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Az első három forduló még tanulópénz volt számunkra, az utóbbi háromból viszont már két sikerünk is van. Persze, még mindig nem vagyunk a célunkból, továbbra is próbálkozunk, tanulunk, dolgozunk. Mérkőzésről mérkőzésre igyekszünk fejlődni.”

A tabella állása ezen a linken található!
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››