clock
tour
admin

Megközelíthetőség

Közlekedési szempontból Mórahalom kedvező fekvésű város, a dél kapujának szerepét tölti be.

Az ország déli határainak és Szegednek, mint közlekedési csomópontnak a közelsége egyaránt szerencsés helyzetet teremt. Lehetőség van a jól karbantartott utakon a közúti és a vasúti szállítás minden formájára. A Tisza közelsége a vízi utakat teszi elérhetővé, charterjáratok fogadására alkalmas repülőtér is rendelkezésre áll Szegeden. Ugyanitt nemzetközi forgalmú vasúti kamionterminál található. Mórahalmot átszeli az 55 sz. főútvonal, amely Szegedet és Baját, a két logisztikai központot köti össze. Erről ágazik le az 5512 sz. közút, amely az Ipari Park mellett elhaladva vezet a szerb-montenegrói határ felé, a 12 km-re lévő röszkei határátkelőhöz. Az út a várostól 8 km-re csatlakozik az M5 autópályához.

A város belterületén az úthálózat minősége tökéletes. Mind a helyi, mind a helyközi tömegközlekedést autóbuszokkal oldják meg. A járatsűrűség magas (4-5 busz óránként), ami annak köszönhető, hogy a Szeged és a dunántúli nagyvárosok között közlekedő járatok is megállnak Mórahalmon.

A város belterületén a kerékpárosok biztonságos közlekedését kerékpárutak segítik. A tervek között szerepel a Szeged-Ásotthalom közötti, 55-ös út mellett haladó, a Mórahalom-Zákányszék, Móralahom-Röszke közötti közlekedésbiztonsági és turisztikai kerékpárút megvalósítása.


 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››