clock
tour
admin

Móra-Sport Rekreációs és Sportszervező Nonprofit Kft.


A társaság székhelye: 6782 Mórahalom Szentháromság tér 1.

A társaság telephelyei:

- Városi Sportcsarnok 6782 Mórahalom Barmos György tér 2.
- Műfüves pálya: 6782 Mórahalom Móradomb krt.
- Az új városi sportöltöző: 6782 Mórahalom Móradomb krt.
- A városi Sportpálya: 6782 Mórahalom Kölcsey u. 11.
- A városi kis műfüves pálya: 6782 Mórahalom Rákóczi tér

A társaság képviselője: Széll Ilona

A társaság elérhetőségei:

Ügyvezető: Széll Ilona

Pályakarbantartás:

Németh Attila
Tel.: 0670/31-23-096
E-mail: nemethattila@morahalom.hu

Pályahasználat:
Széll Ilona
+3670/31-23-104
E-mail: szell.ilona@morahalom.hu

Mórahalom Város sportélete

Mórahalom város Képviselő-testülete 2009. március 26-án fogadta el – 91/2009. (III. 26.) Kt. sz. határozatával – a település sportkoncepcióját, melyben meghatározta a fejlesztési irányokat, a gyermek-ifjúsági- és diáksport, a versenysport- utánpótlás-nevelés és szakszövetségi szabadidősport, a sportegészségügy, a fogyatékosok sportolási lehetőségei, a sportpropaganda és a nemzetközi kapcsolatok területén. Megállapítást nyert az is, hogy a sport fontos szerepet játszik a város lakosságának egészségmegőrzésében, életminőségének javításában, a népesség megtartásában, valamint a turizmus fellendítésében. Ezek mellett nem hagyható figyelmen kívül a sport közösségformáló ereje sem.

A Képviselő-testület a jogszabályi változásokra tekintettel 2015. évben felülvizsgálta a város Sportkoncepcióját.

Az új koncepció a fejlesztés fő irányaként az utánpótlás-nevelési tevékenység támogatását határozata el: a kézilabda, a labdarúgás, a vízilabda és a judo sportágak vonatkozásában, e területeken tehetségközponti szerepkört meghatározva.

A sportolói létszám növelése és nevelése több pillér folyamatos erősítésével, fejlesztésével valósítható meg:
- a már meglévő létesítmények folyamatos fejlesztésével
- új létesítmények megépítésével,
- az iskolai diáksport erősítésével,
- a versenysport megfelelő támogatásával, illetve a
- szabadidősport támogatásával

Fejlesztések, tervek:


- Mórahalom város Képviselő-testülete fenti pillérek megerősítése érdekében három ütemben megépítette a Móradombi körúton az új Sportkomplexumot az új műfüves és élőfüves pályával.

- Kivitelezéséhez közeleg az új strandlabdarúgó pálya, melyen már 2016. nyarán az első mérkőzések megtartásra kerülnek.

- Közeli terveink között szerepel új kézilabda és vízilabdacsarnok építése is, melynek ünnepélyes alapkőletételére 2016. május 25-én kerül sor.

- Egyeztetéseket folytattunk judo csarnok építése tárgyában is.

A beruházások jelentős TAO támogatásból épültek, s épülnek meg. Fejlesztési elképzeléseink megfogalmazása és kivitelezése minden esetben a szakszövetségek támogatásával történtek. Így szoros munkakapcsolatot ápolunk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, a Magyar Kézilabda Szövetséggel és a Tisza Volán SC-vel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel, valamint a Magyar Judo Szövetséggel.

A Napköziotthonos Óvoda az intézmény telephelyén már megépült ovifoci pálya mellé újabb pálya kivitelezésére nyújtott be pályázatot, ezúttal Barmos György téri telephelyére.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kültéri úszómedencéjének lefedésével már biztosítani tudtuk a téli évszakokban is a vizes sportok kedvelőinek az edzési, felkészülési lehetőséget.

A Rákóczi téren található tenisz pályák jelentős kihasználtsággal bírnak. Jelenleg pályázati dokumentáció összeállításán dolgozunk a terület szociális blokkal történő ellátása érdekében.

A Béróhegyi Sportközpontban kialakított salakmotor és motocross pálya több verseny színtere volt már az elmúlt években. Jelenleg egyeztetéseket folytatunk annak felújítására vonatkozóan is.


Egyéb sportolási lehetőségek:

Az extrém sportot űzők a BMX pályán mutathatják meg technikai tudásukat, erőnlétüket.

A Futó-Dobó Lovasközpont a lovas sportok szerelmeseinek nyújt edzési, felkészülési lehetőséget. Itt működik a Mórahalmi Lovas Klub is.

A Bartók Béla téren megépült szabadtéri fitness park és a Sportkomplexumban működő Móra Gym Fitness Club a jó fizikai erőnlétet, teljesí¬tő¬ké¬pes¬sé¬get, esztétikus külsőt elérni vágyóknak biztosít sportolási esélyt.

A 2012-ben átadott Rákóczi téri kisméretű műfüves pálya a labdarúgáson kívül kézilabdázásra is alkalmas.

Sportegyesületek:

Megállapíthatjuk, hogy a városi sportélet nem csupán az oktatási intézményekben folyó sportoktatásra szorítkozik. Jelentős területet ölel át a szabadidősport tevékenység és aktív működés jellemzi az egyesületek is.

A sportegyesületek között találjuk: a Mórahalom Városi Sportegyesületet, melynek működése a legrégebbi múltra tekint vissza, a Mórahalmi Tömegsport Egyesületet, a Kistérségi Focisuli SE-t, melynek nagy szerepe van az utánpótlás-nevelésben, a Victória Sportegyesületet, melynek tagjai európa és világbajnoki címekkel büszkélkedhetnek, az l989-ben alakult Mórahalmi Női Focicsapatot, a rövid működésük ellenére is szép eredményeket elérő Mórahalmi Judo Sportegyesületet, a és nem utolsó sorban a tájfutókat.

A város sportélete igen színes és gazdag.
A megfelelő infrastruktúrális háttér lehet csak garanciája a kiváló szerepléseknek, eredményeknek, természetesen a diákok, sportolók tehetsége, kitartása és elkötelezettsége mellett.
STRANDLABDARÚGÓ PÁLYA

Készült:
a Magyar Labdarúgó Szövetség sportfejlesztési programja keretében 2016. évben
Üzemeltető: Móra-Sport Kft.
Pályabérlés: Széll Ilona, munkanapokon: 70/3123-104

Pályahasználat:

- A strandlabdarúgó pálya használata kizárólag a kapukulcs szabályszerű átvételével történhet.

- Előzetes igénybejelentés hiányában a kulcs a Sportkomplexum (Mórahalom, Móradombi körút – Babos tanyával szemben) recepcióján vehető át 2.000,-Ft kaució megfizetése ellenében. A pályahasználatot követően a kulcs leadásakor a kaució összege visszafizetésre kerül.

- A pályát minden látogató saját felelősségére, rendeltetésszerűen használhatja!

- A szabálytalan vagy nem rendeltetésszerű pályahasználatból eredő balesetekért minden esetben a pályahasználó a felelős.

- Mindenki kötelessége a pálya és környéke tisztaságának megőrzése!

- A nem rendeltetésszerű és szabálytalan pályahasználatból eredő károkért a károkozó a felelős és köteles a kárt megtéríteni.


A használat során kérjük fokozott figyelmet fordítsanak a balesetmentes állapot /a pályahomok tisztaságának, szennyeződés mentességének/ megőrzésére!
 
Móra-Sport Kft.
üzemeltető

 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szekszárdon szerezte meg első idegenbeli pontját a Mórahalom

(2016.09.19. 08:53)

Hátrányból felállva játszott döntetlent Szekszárdon a Mórahalom, amely először szerzett pontot idegenben a szezon során.
Bővebben... ››

Fedezze fel Mórahalom környékét quaddal!

(2016.09.16. 16:20)

A Homokháti Quad Safari egész évben, mind a négy évszakban várja a quadozni vágyókat.
Bővebben... ››

Alkotói pályázat fiataloknak

(2016.09.16. 10:32)

Papírra vetve címmel kötetlen témájú pályázatot hirdet szépirodalmi és képzőművészeti alkotások antológiai kiadására a Rotary Club Mórahalom Egyesület.
Bővebben... ››

További hírek ››