clock
tour
admin
Önkormányzat

 
Móra-Sport Rekreációs és Sportszervező
Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Mórahalom város Képviselő-testülete 2012. december 20-án megtartott ülésén, 393/2012. /XII. 20./ Kt. számú határozatával döntött a Móra-Sport Kft. létrehozásáról, majd ezen szándékát 51/2013. /I.31/ Kt. számú döntésével megerősítette.

A Kft. létrehozásának alapját az szolgáltatta, hogy Mórahalom Városi Önkormányzat a városfejlesztési elképzelések továbbgondolása alapján a Szent János térségben egy, a Homokháti Kistérséget kiszolgáló sportkomplexum kiépítését tervezte. Emellett sportfeladatát a hatékonyság, célszerűség jegyében, valamint a sportágazat komplex, ugyanakkor koncentrált irányításával kívánta ellátni.

Móra-Sport Rekreációs és Sportszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1.

A társaság képviselője: Szél Ilona ügyvezető
tel.: +36 70/3123-104
email: titkarsag@morahalom.hu

Pályahasználat tekintetében információt nyújt: Piti Gergő sportigazgató
tel.: +36 30/243-52-92
email: pitigergo@morahalom.hu

Pályakarbantartás:
Németh Attila - Móraép Nonprofit Kft.
Tel.: 0670/31-23-096
E-mail: nemethattila@morahalom.hu

 

Mórahalom Város sportkoncepciója

Mórahalom város Képviselő-testülete 2009. március 26-án fogadta el – 91/2009. (III. 26.) Kt. sz. határozatával – a település sportkoncepcióját, melyben meghatározta a fejlesztési irányokat, a gyermek-ifjúsági-és diáksport, a versenysport- utánpótlás-nevelés és szakszövetségi szabadidősport, a sportegészségügy, a fogyatékosok sportolási lehetőségei, a sportpropaganda és a nemzetközi kapcsolatok területén. A város lakosságának egészségmegőrzését állította középpontba, melyben a közös felelősségre alapozva, s cselekvés és összefogás erejét kihasználva, következetes irányokat határozott meg a testület.

Mórahalom város Képviselő-testülete 2012. évben 78/2012. /III. 29./ Kt. sz. határozatával - a sportkoncepcióban meghatározottak alapján - részletesen meghatározta az önkormányzati sportfeladatokat.

Tekintettel arra, hogy új fejlesztési irányok, új elemek jelentek meg a sportban Mórahalom város Képviselő-testülete 2015. áprilisában felülvizsgálta a sportkoncepciót és 188/2015. /IV. 30.) Kt. sz. határozatával elfogadta Mórahalom Város Középtávú (2015-2020) Sportkoncepcióját. Emellett 2015. augusztusában új tartalmi elemekkel is bővítve aktualizálta a dokumentumot.

2017. április 27-ei ülésén a Képviselő-testület Mórahalom Város Középtávú Sportkoncepcióját az alábbi fejlesztési elképzelések rögzítésével aktualizálta:

- a 2017/2018. évi TAO pályázat keretein belül a labdarúgó pályák karbantartására szolgáló eszközállomány megújítása
- a 2018/2019 TAO pályázat keretein belül a Sportcentrum parkolójának bővítése
- családi sportnapok megrendezésének támogatása egészség ellenőrző és megtartó programokkal
- az EFOP 1.5.3 pályázati program keretein belül tervezett tornák, extrém sportnap, szabadidős sport programok, országos bajnokságok, sportági bemutatók, kerékpáros körversenyek megszervezése
- sporttáborok szervezése és kiajánlása a város turisztikai attrakcióinak bevonásával
- együttműködés kialakítása, megszilárdítása a Mórahalmi Lovassport Egyesülettel a lovassport programok megszervezése, lebonyolítása érdekében, a minőségi pályák kialakítása céljából
- a Magyar Judo Szövetséggel együttműködve új judo csarnok megépítése
- a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda Barmos György tér 2. szám alatti telephelyén ovi-foci pálya megépítése az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával
- a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretein belül a 672 helyrajzi számú területen (Barmos György tér) kültéri Sportpark létrehozása
- a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretein belül a 0406/254 („a” alrészlet) helyrajzi számú területen (Móradombi körúton) 200 m-es futókör kialakítása
- a Móradombi Körúton, az úszószabványoknak megfelelő fedett uszoda megépítése
- a szabadidősport fejlesztése érdekében bowling és minigolf pálya létesítése
- a Móradombi Sportcentrumban kültéri multifunkcionális (rekortán) sportpálya megépítése
- a korábban Bartók Béla téri játszótéren lévő szabadtéri fitness park elemeinek kitelepítése a Móradombi Sportcentrum területére
Sportlétesítmények:

Mórahalom Városi Önkormányzat az elmúlt években a már meglévő sportlétesítmények folyamatos fejlesztésével, új létesítmények megépítésével és a szabadidősport támogatásával igyekezett elérni az aktív sportolói létszám növekedését, a sikeres utánpótlás nevelést, a városban az egészségük megőrzése érdekében mozogni vágyók sportolási lehetőségeinek bővítését, s nem utolsó sorban teret kívánt adni a fiatalok szabadidős programjainak.
Az üzemeltetett sportinfrastruktúrák szélesebb körű megismertetése, kiajánlása és kihasználása érdekében tájékoztatom Önöket a helyi sportolási lehetőségekről, az igénybevételek feltételeiről.

Móradombi Sport- és Rendezvénycsarnok: (Mórahalom Móradombi krt. 20-22.)
A csarnokhasználat igénybevételi díj ellenében profi sportesemények, edzések, hobby és szabadidős sport tevékenységek, egyéb belépőjegyes rendezvények helyszínéül szolgál. A csarnokhasználat feltételeiről a Móra-Sport Kft. honlapján tájékozódhatnak, illetve telefonon Schiszler Krisztián sportigazgatónál a 30/243-5292 mobilszámon.

Strandlabdarúgó pálya: (Mórahalom Móradombi krt. – Mini Hungary park mellett)
A strandlabdarúgó pálya használata kizárólag a kapukulcs szabályszerű átvételével történhet. Előzetes igénybejelentés: Schiszler Krisztián sportigazgatónál a 30/243-5292 telefonszámon lehetséges. Előzetes igénybejelentés hiányában a kulcs a Sportkomplexum recepcióján is átvehető 2.000,-Ft kaució megfizetése ellenében. A pályahasználatot követően a kulcs leadásakor a kaució összege visszafizetésre kerül.

Sport és Labdarugó Centrum műfüves és élőfüves pályái: (Mórahalom, Móradombi krt.) A pályahasználat minden esetben előzetes igénybejelentés alapján lehetséges. A pályahasználat feltételeiről a Móra-Sport Kft. honlapján tájékozódhatnak, illetve telefonon Schiszler Krisztián sportigazgatónál a 30/243-5292 mobilszámon.


 
STRANDLABDARÚGÓ PÁLYA

Készült:
a Magyar Labdarúgó Szövetség sportfejlesztési programja keretében 2016. évben
Üzemeltető: Móra-Sport Kft.
Pályabérlés: Széll Ilona, munkanapokon: +36 70/3123-104

Pályahasználat:

- A strandlabdarúgó pálya használata kizárólag a kapukulcs szabályszerű átvételével történhet.

- Előzetes igénybejelentés hiányában a kulcs a Sportkomplexum (Mórahalom, Móradombi körút – Babos tanyával szemben) recepcióján vehető át 2.000,-Ft kaució megfizetése ellenében. A pályahasználatot követően a kulcs leadásakor a kaució összege visszafizetésre kerül.

- A pályát minden látogató saját felelősségére, rendeltetésszerűen használhatja!

- A szabálytalan vagy nem rendeltetésszerű pályahasználatból eredő balesetekért minden esetben a pályahasználó a felelős.

- Mindenki kötelessége a pálya és környéke tisztaságának megőrzése!

- A nem rendeltetésszerű és szabálytalan pályahasználatból eredő károkért a károkozó a felelős és köteles a kárt megtéríteni.


A használat során kérjük fokozott figyelmet fordítsanak a balesetmentes állapot /a pályahomok tisztaságának, szennyeződés mentességének/ megőrzésére!
 
Móra-Sport Kft.
üzemeltető

 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››