clock
tour
admin

Mórahalmi savanyúság

Homokhátságon termesztett növényekből (káposzta, paprika, paradicsom, dinnye, karfiol) erjesztéssel és hidegen savanyítással állítja elő a termékek.

A település és környezetének mezőgazdasági hagyományai, az itt termesztett zöldségek magas beltartalmi értéke és változatossága magával megkívánja azok tartósításának lehetőségét is. Az alkalmazott tartósítási eljárások a magyar vidéki kultúra hagyományos eljárásai, az erjesztés valamint a hidegen savanyítás.

A magyar gasztronómiában jelentős szerepet elfoglaló savanyúságok egyedülállóak, ízük és elkészítési technológiájuk a magyar konyha jellegzetessége és specialitása, így méltán kívánhatják meg a nemzeti értékek között történő nyilvántartást.
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szekszárdon szerezte meg első idegenbeli pontját a Mórahalom

(2016.09.19. 08:53)

Hátrányból felállva játszott döntetlent Szekszárdon a Mórahalom, amely először szerzett pontot idegenben a szezon során.
Bővebben... ››

Fedezze fel Mórahalom környékét quaddal!

(2016.09.16. 16:20)

A Homokháti Quad Safari egész évben, mind a négy évszakban várja a quadozni vágyókat.
Bővebben... ››

Alkotói pályázat fiataloknak

(2016.09.16. 10:32)

Papírra vetve címmel kötetlen témájú pályázatot hirdet szépirodalmi és képzőművészeti alkotások antológiai kiadására a Rotary Club Mórahalom Egyesület.
Bővebben... ››

További hírek ››