clock
tour
admin

Mórahalmi savanyúság

Homokhátságon termesztett növényekből (káposzta, paprika, paradicsom, dinnye, karfiol) erjesztéssel és hidegen savanyítással állítja elő a termékek.

A település és környezetének mezőgazdasági hagyományai, az itt termesztett zöldségek magas beltartalmi értéke és változatossága magával megkívánja azok tartósításának lehetőségét is. Az alkalmazott tartósítási eljárások a magyar vidéki kultúra hagyományos eljárásai, az erjesztés valamint a hidegen savanyítás.

A magyar gasztronómiában jelentős szerepet elfoglaló savanyúságok egyedülállóak, ízük és elkészítési technológiájuk a magyar konyha jellegzetessége és specialitása, így méltán kívánhatják meg a nemzeti értékek között történő nyilvántartást.
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››