clock
tour
admin

Teafüvek, gyógynövények hétvégéje a Mini Hungary Parkban

2016.09.07. 18:30

Természetes gyógymódok, teafüvek, gyógynövények hétvégéje lesz a mórahalmi Mini Hungary Parkban (szeptember 10-11.). Az ősi magyar gyógyító kultúrát hivatott bemutatni a rendezvény, amely alkalommal ingyenesen lehet majd kóstolni a természetes medicinákból.

Szombat és vasárnap, 10 és 18 óra között feszültségoldó, frissítő és keringésjavító teákat lehet ingyenes kóstolni a Mini Hungary-ben, de a füvekből akár vásárolni is lehet majd. Élesné Gizike, szegedi természetgyógyász és életmód tanácsadó lesz a hétvége háziasszonya.

Déd-, és ükanyáink természetes gyógymódjai kerülnek porondra a szabadtéri makett múzeumban, amely közel áll a Mini Hungary Park üzenetéhez. Jöjjenek, kóstoljanak és gyógyuljanak! – jegyzi meg vendégváró szlogenként Dlusztus Imre, a Park igazgatója. „Fűben-fában orvosság!” Mindannyian ismerjük ezt a szállóigét – folytatja a kulturális intézmény vezetője -, mégis az egyre gépiesebb világunk zakatolása közben lassan elfelejtjük ezt. A növények ismerete egyidős az emberiséggel, amelyeket a betegségek ellen, vagy a megelőzés érdekében használunk. Gyógyító kultúránk, a természetes alapú, orvoslásra alkalmas növények otthoni alkalmazása a magyar kultúrában is évszázadok óta honos, hagyományok fűződnek hozzájuk, ott szerepelnek kitüntetetten a megőrzendő és védett értékeink között. Ezért az egészségünk fenntartása érdekében a mindennapokban  jobban a természetes gyógymódok és orvosságok felé kellene fordulnunk. Ennek népszerűsítésére vállalkozunk most a hétvégén kedves ismerősömmel, Élesné Gizikével, aki ezen a hétvégén a természet erejéből hoz egy kis ízelítőt Mórahalomra – zárja gondolatait a Mini Hungary menedzsere.

Most szombaton tehát a történelmi Magyarország költői szépségű makett-műemlékei között (pl. Országház, egri vár, ópusztaszeri Árpád-emlékmű, Festetics kastély, temesvári barokk palota, munkácsi vár, stb.) gyógynövényekkel és teakóstolókkal várja látogatóit a Mini Hungary Park, szeptember 10-11-én.

A makett múzeumról bővebb információ (pl.: jegyárak, megközelíthetőség, nyitva tartás) a Park honlapján található.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Rendészeti felhívás

(2019.04.17. 10:15)

 Mórahalom belterületén budapesti vállalkozók a rezsicsökkentés jegyében szerződéseket íratnak alá nyílászárók utólagos szigetelése munkavégzés tárgyában.
Bővebben... ››

Álláshirdetés - épületgondnok

(2019.04.16. 10:54)

 Móra-Tourist Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános karbantartó, épületgondnok  munkakör betöltésére
Bővebben... ››

Gyorsan eldöntötte a rangadót a Mórahalom

(2019.04.15. 10:23)

2 perc alatt 2 gólt lőtt a Mórahalom Apátfalván, ezzel könnyedén nyerte a feljutás miatt fontos mérkőzést.
Bővebben... ››

További hírek ››